Med květový luční 500g

Květový med je díky svému složení nejlépe stravitelným druhem medu. Je charakteristický světlou barvou a rychlejší krystalizací. 

 

ČESKÝ MED

147 Kč 131,25 Kč bez DPH
Skladem

Květový med je typický světlou barvou a díky vyššímu obsahu jednoduchých cukrů nejlépe stravitelným druhem medu. Včely jej vytváří na jaře z nektaru sesbíraného z nejrůznějších druhů květů. Je to med nejvhodnější pro běžnou denní spotřebu, díky své stravitelnosti je v rozumné míře nejvhodnější zejména pro děti a starší lidi.

 

Odkud náš med pochází? 

Náš med pochází od zkušených včelařů a včelařek z celé Moravy a Slezska. Zakládáme si na kvalitním českém medu s jasným původem. U každé sklenice Vám řekneme, od jakého včelaře pochází.   

Krystalizace 

Přirozená vlastnost medu je jeho krystalizace. Květové medy krystalizují poměrně rychle. Rovnoměrná krystalizace medu je známka jeho pravosti a není třeba se jí obávat.

Chcete- li mít med zase tekutý, stačí jej ponořit do teplé vody o teplotě do 40°C, dokud se nerozpustí. Teplotu vody lze snadno odhadnout tak, že v ní jde pohodlně udržet ruka. 
Takto lze med rozpouštět opakovaně. 
Pokud je med rozpuštěn příliš vysokou teplotou, dochází k nenávratné ztrátě přírodních enzymů, přestává krystalizovat a stává se z něho obyčejné sladidlo srovnatelné s cukrem.



Jak med skladovat?
 

Med skladujte v pokojových teplotách do 25°C.

Med uchovávejte v zavřené nádobě, má totiž ve zvyku pohlcovat okolní vlhkost a pachy. Proto je nepřijatelné stáčet med do sklenic od okurků a jiných zavařenin.

Trvanlivost kvalitního medu ve správných podmínkách je takřka neomezená. V Egyptě by mohli vyprávět.

„Když jsem po 30 letech otevřel med, který můj děd správně skladoval, připadal jsem si jako opravdový gurmán ve vinném sklípku.“ 


Ideální podmínky pro skladování:

  • teploty do 18°C
  • okolní vlhkost do 60%
  • tmavé místo
Jméno značky: Číhala
Kategorie: Med květový
Zpět do obchodu